fredag den 17. februar 2012

Er Timeline så farligt, som medierne gør det til?

Helt enkelt, så nej.. MEN jeg er også stor tilhænger af nye tiltag på Facebook og kan godt lide det nye udseende. For mit vedkommede så giver det mig et bedre overblik.
Jeg har dog snakket med forskellige venner omkring det 'nye' Facebook, og ikke alle er vildt begejstret for de store ændringer. Derimod synes de, at det har et rodet udseende, som sammenpresser alle de gode informationer. Det er altså smag og behag, om man er til Timeline! Jeg fortæller her, hvorfor jeg godt kan lide det.
 
Hvad har Timeline medført?
Min søde veninde sagde det meget direkte, da hun delte sin frustration over Timeline: "Der er pludseligt to rubrikker med meget info på én gang. Og så tilførte hun: "det gør det hele meget mere uoverskueligt at indsamle info, - både når man tjekker sig selv ud, og når man stalker ens venner". Gad vide, hvor mange som har det på samme måde?
Jeg er ærgerlig over, at andre ikke er lige så begejstret for Timeline som mig, men nu var jeg også en af dem, som fik det indlejret allerede tilbage til sen efterår 2011, da muligheden bød sig. Jeg er stor tilhænger af Facebooks evige skiften både i udseende og udtryk og nok lidt af en sucker for at prøve alt det nye!
Men hvorfor er det så egentligt behageligt at begive sig rundt på?
Jeg synes, at min profil er blevet let tilgængelig med de to kolonner, da den samler mine updates, billeder og videoer. Øverst ligger det store billede, som repræsenterer, hvad jeg vil ha klistret på min profil foruden mit profilbillede, hvilket giver mig en mulighed for at tilføre min profil mere personlighed, visualitet og lækkerhed. I mine info, under det store billeder, fremgår det tydeligt på et kort, hvor jeg sidst har checket in. Og så til en ret fed detalje: da jeg ofte lytter til Spotify, fremgår også mine data for afspillede sange og album. Jeg kan godt lide at få synliggjort mine vaner og tendenser, som jeg måske ikke altid lægger mærke til i den travle hverdag. Hvor ofte lytter jeg egentlig til Lana Del Rey? Og skulle jeg måske investere i det mest hørte album, eller var det blot god musik for den måned. Data over mine egne tendenser er blot en finurlig information som man kan vælge at reagere på eller helt lade ligge.
Jeg opfatter altså Timeline som et mere overskueligt billede modsat kritikerne. Det er individuelt - og helt op til dig! Nogen kan lide det fra starten, andre skal bruge lidt tid på at vænne sig til det 'nye'.
 
Tilgængelig online information
Det er blevet lettere at finde frem til informationer som post og billeder med denne kronologiske følgegang, og da jeg er et online menneske, så giver det blot mere mening for mig, når jeg vil have et virtuelt overblik. Jeg står ved de post, check in og billeder, som jeg har uploadet/uploader, men det er her, at andre opfatter den lettilgængelige information som et issue. Jeg forstår mig nok ikke helt på dette problem - som sagt så lå al information der jo allerede i forvejen, det er blot blevet lettere at søge frem - men jeg er jo også et online menneske, som står ved, hvad jeg kan lavet af pudsige sager på Facebook, og det er nok forskellen! Så mit råd er, stå ved det, som du poster!
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar