torsdag den 10. maj 2012

Min blog er mit vidensrum


Hvorfor blogge? Hvorfor bruge tid på at nedfælde en tekst, som måske kun få kommer til at læse? What's in it for me?

Jeg har en tendens til at gå med en masse ideer inde i mit hoved, som både handler om noget fagligt, sportsligt, socialt, kulturelt, etc. Da jeg en dag talte med en kollega, om alle de her små projekter, som jeg tumlede med i hovedet, så opfordrede hun mig til at tage affære. Undervejs vendte jeg problemstillinger med forskellige tætte venner, og snart blev tanker til ord på min egen personlige blog.
Min blog handler hovedsageligt om sociale medier, kommunikation og apps, men jeg overvejer at udvikle den, så jeg ikke længere begrænser mig selv for opkommende indlæg. Pointen ved bloggen er nemlig, at jeg er chefen - jeg bestemmer over indholdet!
Skal andre læse ens blog?
Hvor mange der når frem til ens blog og samtidig vil bruge tid på at læse den, samt høre hvad du har på hjerte, det er helt op til dig, i forhold til om du vil dele indholdet på et socialt medie. Herudover kan man sætte etiketter på, så indlægget dukker op i Googlesøgningen. En anden mulighed er mund-til-mund-metoden, ved selv at opfordre folk til at tjekke bloggen ud, når man fysisk møder andre.
Personligt kan jeg godt lide, at folk læser, hvad jeg skriver! Men det er ikke et kriterium, for at jeg skal nedfælde mine tanker og skrive et indlæg. Bloggen er mit sted, hvor jeg øser ud af personlige tanker og ideer, og således tømmer hovedet, som så kan skabe plads til nye tanker og ideer. Jeg kender mig selv godt nok til, at jeg ved, at bærer jeg rundt på for mange ideer på én gang, så nedsættes produktiviteten til at skabe nye ideer, og derfor er det vigtigt, at jeg får behandlet indholdet og udtømt tankerne inden for denne ide.
Ulemper
Det tager selvfølgelig sin tid at skrive indlægget. Og samtidig læse korrektur, hvis andre også skal nyde godt af det. Men det er vist også kun den eneste ulempe, som foreligger ved en privat blog!
Fordele
At min personlige mening og strømmen af ideer synliggøres på de digitale medier, betragter jeg som en fordel for min fremtidige karriere og personlighed. Jeg står ved indholdet, som jeg nedfælder på min personlige blog - også selv om at jeg senere kan ændre holdning. Vi lærer hver dag, og med denne nye viden åbenbares nye tanker og syn på sagerne. Men dermed ikke sagt, at jeg kunne finde på at ændre i mine blogindlæg, til trods for mit ændrede synspunkt. Bloggen er mit frirum, men samtidig også mit vidensrum, hvor jeg undervejs udvikler mig.
Vidensrum
I en tid som denne, hvor job ikke hænger på træerne, så er det med at finde sin egen gyldne middelvej, som adskiller én selv fra andre ansøgere eller blot sine kolleger. Jeg læste i den forbindelse for kort tid siden en fin artikel på Kforum omkring digitale CV, som de opfordrede jobsøgende til at vedhæfte deres ansøgning. Jeg kunne dog ikke lade være med at undre mig over, hvorfor den personlige blog ikke var nævnt som et eksempel på et digitalt CV.
Jeg vil opfordre alle, som har modet og ideerne, til at kaste sig ud i en personlig blog. Det letter både hovedet for mange ideer, men samtidig giver det dig også en digital ballast, som jeg garanterer dig for, at du faktisk vil føle en vis form for stolthed over.

Hver blog - hvert sit vidensrum.
Vil du se, hvordan jeg gør, så kan du tjekke det ud her!
http://hvorforlike.blogspot.com/
God arbejdslyst...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar